søndag 2. april 2023

Skarvheimen. MASSIV3

Jeg er stolt. Hytte til hytte på vinteren for første gang i livet.  Innrømmer at det var hardt og at det blir overraskende få kilometer pr.dag, men du store, så vakkert, så fint, så hyggelig og så utrolig annerledes å være på tur, helt uten mobildekning og sikkerhetsnett.

Buss med Jon Geir fra Oslo S, tirsdag kl.15, retning Førde, med pause på Gol.  Vi hoppet av ved Breistølen og bosatte oss på DNT Skarvheim.  Dag1 ble hard, fra Breistølen opp til Bjordalsbu. trått og tungt.  Dag2 fra Bjordalsbu i kuling ga mersmak, flott tur videre til Iungsdalshytta.  Bedre kontroll og flere krefter.  Bjordalsbu 1565 moh.

Iungsdalshytta er en favoritt. Nydelig mat og vakkert sted. Turen fra Iungsdalen og opp til Kongshelleren var blytung. Stålgrått vær og helt opp til 1459 moh.  De vannene var sykt lange.  Oppholdet på Kongshelleren ble superkoselig.  Vi traff Sølvi og Trine, god stemning, nesten som hyttetur med venner.

Endelig kom solen, lørdagen fra Kongshelleren til Geiterygghytta ble lang nok, men utrolig vakkert og trivelig for første gang i livet å komme til Geiteryggen.  Jon Geir måtte melde avbud, men jeg fikk lov å gå måletappen til Finse. En stor opplevelse.  Tusen takk for turen.

Onsdag 29.03        Breistølen til Bjordalsbu     13 km.

Torsdag 30.03        Bjordalsbu til Iungsdalen     17 km

Fredag 31.03          Iungsdalen til Kongshelleren 15 km

Lørdag 01.04         Kongshelleren til Geiteryggshytta  13 km

Søndag 02.04         Geiteryggshytta til Finse 16 km

















































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.