tirsdag 25. august 2009

Pasta med skjell (Spagetti a la vongole)

2 pk Pasta Nero 
// 2 kg Hjerteskjell 
// 1 bunt flatpersille 
// 2 fedd hvitløk 
// 3 sjalottløk 
// olivenolje 
salt og pepper // 
1 fl hvitvin og 2 dl Pernod // 
tomat (boks grovt hakkede)

Ta hjerteskjellene og legg i saltvann noen timer får å få ut all sand og rusk. Varm opp litt olivenolje, hakk løk og hvitløk og fres forsiktig, må ikke bli brunt/brent. Ha i skjellene, hell på hvitvin og Pernod og damp til alle skjellene har åpnet seg. Bruk en vid kasserolle!

Ta opp skjellene og kast alle som ikke er åpne og sørg for å få opp all skjellmat som har falt ut i kraften. Sil kraften, ha i boksen med tomater, finhakket persille og en fiskebuljongterning. La det koke inn. Skal ikke være for mye væske.


Kok opp vann, ha i litt olivenolje, det gjør at pastaen ikke blir vassen. Bruk den ferske Nero-pastaen. La pastaen koke i 3½ min. - ikke lenger! Ta innmaten ut av skjellene og ha i sausen, la de bli varme, men de må ikke koke. Hell over pastaen. Serveres med en godt hvitvin og godt brød til.

Innsendt av: Mette Mørck Helland

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.